Πληροφορίες της περιοχής

Η Σκάλα Ραχωνίου είναι ένας σχετικά καινούργιος οικισμός, που τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει πολύ μεγάλη τουριστική ανάπτυξη. Μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες, ενοικιαζόμενα δωμάτια, supermarket, φαρμακείο, ψαροταβέρνες, καφέ, μπαράκια και πάνω απ' όλα όμορφες ακρογιαλιές με ρηχά κρυστάλλινα νερά.

Η Σκάλα Ραχωνίου αποτελεί το λιμάνι των μεσόγειων χωριών Άγιος Γεώργιος και Ραχώνι που βρίσκονται σε απόσταση 5 χλμ από την θάλασσα. Ο οικισμός του Ραχωνίου φιλοξενεί εξαιρετικής αισθητικής παραδοσιακά αρχοντικά και την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου με την πηγή να αναβλύζει από το ιερό της.

Το σημερινό χωριό Άγιος Γεώργιος προέρχεται από το παλαιότερο ομώνυμο οικισμό που βρίσκεται στα ορεινά του νησιού, σε μέρος απρόσιτο στις επιδρομές των πειρατών. Όταν στο πέλαγος προς τα τέλη του 19ου αιώνα εξέλιπαν οι πειρατές και οι κουρσάροι, οι κάτοικοι ίδρυσαν τον σημερινό οικισμό. Στο παλαιό Άγιο Γεώργιο μεγάλωσε και ο μετέπειτα ιδρυτής αιγυπτιακής δυναστείας Μωχάμετ Άλυ.

Οι όμορφες ταβέρνες με το καλό φαγητό και τα παραδοσιακά καφενεία δεν λείπουν από τους δύο οικισμούς του Ραχωνίου και της Σκάλας Ραχωνίου.
Κατηφορίζοντας μόλις φτάσουμε στη διασταύρωση στρίβουμε αριστερά και συνεχίζουμε την ακτογραμμή. Σε απόσταση περίπου 1 χλμ, βρισκόμαστε στον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Θάσου, εκεί όπου συσκευάζεται το φημισμένο Θασίτικο πευκόμελο. Δίπλα ακριβώς βρίσκεται το εργοστάσιο επεξεργασίας βρώσιμης Θασίτικης ελιάς Θρούμπας, της Ένωσης Γεωργικών Συνεταιρισμών Καβάλας καθώς και το μουσείο παλαιού ελαιοτριβείου.

Χρησιμοποιούμε cookies για την καλύτερη εμπειρία πλοήγησης. Συνεχίζοντας στη σελίδα συμφωνείτε στη χρήση τους.